Mooi op tijd? Vooral als het op onze zomerplanning aankomt. De struggle waar veel werkende ouders mee te maken krijgen: De opvang van hun kroost tijdens de zomervakantie. Eentje die in de maand mei hier ten huize familie SuccesPlanner op volle toeren draait. Want dan kun je nog van het “Alles valt wel in zijn plooitjes”-type zijn, wat betreft de zomeropvang zijn de plaatsjes overal beperkt en is de nood hoog.

Een eigen zaak runnen vanuit een thuiskantoor met twee lagere schoolkinderen die twee maanden zomervakantie hebben. Wij doen het. Al een aantal jaren. En het gaat goed. Hashtag dankbaar voor de kansen die we krijgen. Wat het vraagt? Een goede voorbereiding, die al in het voorjaar op volle toeren draait. En kinderen die bereid zijn zich flexibel op te stellen. Want: kampjes hier, zomeropvang daar. De kinderen thuis bij ons laten gaat ook, maar dan komt er van werken niet zoveel in huis. (Herinner je de coronatijd toen we het met zijn allen moesten? En dan ’s avonds nadat de kinderen in bed lagen snel nog de opgelopen achterstand inhalen…?)

En dus zat ik gisterenochtend om zeven uur klaar, ingelogd en alles, op de website van de stad waar we wonen. De zomerkampjes werden opengesteld en uit ervaring weet ik dat het aan de snelsten is. Om tien na zeven waren het gym- en tenniskampje gelukkig geboekt (en uitverkocht!) en kon ik alweer twee weken uit de in te vullen zomerplanning schrappen. Oef!


In juli en augustus gebruik ik mijn SuccesPlanner maandplanning voor 99% als handig overzicht van alle ingeplande opvangmomenten.

Ik moest even met mezelf lachen, want heel mooi georganiseerd ben ik meestal niet. Die planner kwam er in 2015 in eerste plaats voor onszelf en ik ben er wel al een heel stuk beter in geworden. Toch geniet ik nog vooral van ‘lege dagen’ in mijn planning waar niets moet en alles kan. Het contrast met de planning van de zomervakantie is dan ook zeer groot. Want daar neemt deze moeder geen enkel ‘risico’. Structuurgoeroe modus = ingeschakeld.

Zo krijgt onze FamiliePlanner voor juli en augustus weer wat meer vorm. Net als de maandoverzichten in mijn eigen SuccesPlanner. De kinderen kunnen intussen wennen aan het idee van al die avonturen die hen te wachten staan en ons werkschema op kantoor krijgt ook veel meer vorm. Met andere woorden, alles valt in de plooi (voor zover je het leven kunt plannen) en daar wordt mijn brein -voor nu- dan weer heel blij van.

Op de hoofdfoto zie je mij met onze dochter Millie tijdens een onbezorgd familiemoment in de zomervakantie vorig jaar. Want die zijn er zeker, mede dankzij een goede voorbereiding.

Als je dit artikel interessant vond zijn dit misschien ook leuke artikels voor je:
Ken je deze SuccesPlanner producten al?


De nieuwste telg in de SuccesPlanner-familie is deze forest green versie. Momenteel verkrijgbaar in ongedateerde en academische versie (pre-order).


Meer overzicht voor het hele gezin? Daarvoor kan je best een Familieplanner gebruiken.


Leuk en functioneel tegelijkertijd, dat is deze stempelset uit het Colour coding & stempels combipakket (pre-order).

 
      07-05-2024 14:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.