Online cursus 'Brushletteren voor beginners': Leuk en verslavend!

De eerste (en enige - for now ;-)) cursus van team SuccesPlanner is een feit: In de cursus ‘Brushletteren voor beginners’ richt Stephanie zich (in 20 stapsgewijze video's) tot iedereen die mooi wilt leren schrijven via de techniek die we brushletteren noemen. Deze moderne vorm van kalligrafie spot je onder meer in advertenties, op Pinterest en op Instagram. Brushletteren is niet zo moeilijk, àls je tenminste de technieken kent. Om deze cursus te volgen heb je geen basiskennis nodig, enkel veel zin om iets nieuws te leren!

Je kunt kiezen uit 3 verschillende mogelijkheden om de cursus te volgen:

1. Je gaat voor een totaalpakket: Je krijgt de starterset met basismaterialen om te brushletteren toegestuurd per post, samen met een afgedrukte versie van de cursus. Via mail ontvang je een log-in tot het cursusplatform. Er zijn twee startersets beschikbaar: Small en Medium.

2. Je koopt alleen de online cursus aan. Je drukt de oefenbladen zelf af en voorziet zelf brushpennen.

3. Je kunt al brushletteren maar bent enthousiast over onze 'handpicked' materialenset, je koopt enkel de Small of Medium materialenset aan.


Je kunt de inhoud van de cursus op jouw tempo bekijken en herbekijken, van op je pc, tablet of smartphone. De cursus is opgedeeld in 20 video's, die de volgende onderwerpen behandelen:

 • Korte introductie

 • Wat is brushlettering? (verschil met kalligrafie en handlettering)

 • Verschillende soorten materialen persoonlijk toegelicht en hoe te gebruiken.

  1. Brushpennen/markers

  2. Waterbrush

  3. Papier

  4. Wat heb je nodig om te starten?

 • Basistechniek: We vliegen erin!

  1. Schrijfhouding

  2. Van basisbeweging naar letter

  3. Van letter naar woord

 • Faux kalligrafie: Valsspelen mag!

 • Variatie aanbrengen

  1. Moderne brushlettering

  2. Bouncing letters

  3. Flourishing: tierlantijntjes

 • Extra technieken.. voor wie er geen genoeg van krijgt!

  1. Letters omlijnen en invullen

  2. Schaduwen

  3. Witte gelpen of acrylpen

  4. Blenden

  5. Combineren

Bij deze cursus hoort een afdrukbaar pdf-document met meer dan dertig pagina’s aan voorbeelden en oefeningen. Ik leg jou uit wat de bedoeling is, toon het je en jij kunt aan de slag!

Benodigdheden: De afdrukbare cursus, oefenpapier, een fineliner, onze materialenset of een brushpen naar keuze (hierover leg ik je meer uit aan de start van de cursus), potlood, gom, een pc, tablet of smartphone om de cursus te volgen én veel zin om een nieuwe vaardigheid te leren waar je de rest van je leven plezier aan beleeft!