Getest én goedgekeurd door experts: Het Succesjesboek Gert Claes uit Schoten geeft therapie aan kinderen, in haar eigen praktijk Auxilium en bij TeachMore. Ze gebruikte het Succesjesboek bij een groepstraject van zes meisjes tussen 9 en 13 jaar, die elk kampten met emotionele problemen. De bedoeling was om de kinderen spelenderwijs te laten opstarten, hen te leren om positieve gewoontes te kweken en hen ook een tool mee naar huis te geven, waar ze ook na het traject iets aan hadden.

Gert: “In eerste instantie vond een aantal onder hen het maar stom. Een boekje invullen waarin ze iets positiefs over zichzelf moesten invullen, terwijl ze zo niet meteen iets konden benoemen, was moeilijk voor hen. Je krijgt dan weerstand omdat deze kinderen natuurlijk ook van ‘verder’ moeten komen. Ze dienen eerst zichzelf terug te leren kennen en ouders kunnen hierin een waardevolle rol opnemen. Dus zo’n boekje aan hen meegeven en hen zonder begeleiding ermee aan de slag laten gaan, levert voor deze specifieke doelgroep niets op, wat voor fijne tool het ook is."Gert: "Ik had het boekje de eerste sessie uitgedeeld en gezegd dat ze het eens rustig mochten doorbladeren en eventueel de pagina’s invullen waar ze zin in hadden. De volgende sessies zijn we dan samen aan de slag gegaan. Dan merkte ik dat het boekje wel helemaal in hun leefwereld paste, met de lachende kakjes enzo. Het mocht allemaal wat luchtiger zijn en dat werd geapprecieerd.

De meisjes mochten ook de covers van hun boekjes versieren met de coverstickers. En dan merk je hoe geconditioneerd we eigenlijk zijn: “Mag dat wel, iets beplakken?” Toen ze er zeker van waren dat het ok was, konden ze zich laten gaan en zichzelf ‘het boekje eigen maken’. Dat vonden ze tof."Gert: "We behandelden samen de pagina’s rond ‘Wie ben ik?’, ‘Mijn emoties en ik’, … Wat ik ook wel heel belangrijk vond, is het dagboekgedeelte achteraan. Daar moesten ze van mij in het begin thuis dagelijks vijf minuten voor uittrekken. Liefst samen met een ouder, voor wat meer tijd samen, wat toch wel belangrijk is. Er staan vragen in als ‘Wat is mijn succesje van de dag?”, “Waar ben ik dankbaar voor?” en “Waar ben ik trots op vandaag?”. Door dit in het begin dagelijks te doen ontstaat er een gewoonte. Bovendien is het ook fijn om op een moeilijker moment terug te bladeren en dingen te lezen die goed gaan."Gert: "Na het traject mochten de kinderen de lege pagina’s zelf thuis verder invullen. Ik weet dat een aantal onder hen gestopt zijn en sommigen het hebben volgehouden. Ouders kunnen een verschil betekenen in het verdere gebruik.”

Ben jij therapeut en lijkt het Succesjesboek je wel iets voor in jouw praktijk? Wij bieden volumekortingen aan vanaf tien stuks. Heb je hier vragen over en wil je het Succesjesboek ook gebruiken in een professionele context? Laat het ons weten.

SuccesPlanner voor kids: wat meer achtergrondinformatie

Met onze producten brengen we al jarenlang meer rust in de hoofden van vele volwassenen. We helpen hen bewuster leven, positiever denken & hun doelen bereiken. Hetzelfde willen we nu ook betekenen voor kinderen. Zij zijn onze toekomst. Het is belangrijk dat zij een goede basis meekrijgen, zodat zij vol zelfvertrouwen en met voldoende veerkracht en zelfkennis in het leven staan. 
Daarom ontwikkelden wij het Succesjesboek

Het Succesjesboek is een kinderdagboek & invulboek voor kinderen van 6 tot 12 jaar oud, gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde methoden die het zelfvertrouwen bevorderen en gezonde gewoonten voor het leven ontwikkelen. 

Als je dit artikel interessant vond zijn dit misschien ook leuke artikels voor je:
Ken je deze SuccesPlanner producten al?


De nieuwste telg in de SuccesPlanner-familie is deze forest green versie. Momenteel verkrijgbaar in ongedateerde en academische versie.


Meer overzicht voor het hele gezin? Daarvoor kan je best een FamiliePlanner gebruiken.


Leuk en functioneel tegelijkertijd, dat is deze stempelset uit het Colour coding & stempels combipakket.


 
  Stephanie Hauben     10-06-2024 10:06     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.