Wat bedoelde de Boeddha volgens kenners toen hij zei "Je wordt wat je denkt"? En hoe komt het dat onze gedachten zo belangrijk zijn?

Elke dag hebben we gemiddeld zo’n 6000 gedachten. De meeste zijn dezelfde als die van de dag ervoor, de meerderheid is negatief. Veel mensen kiezen ervoor om hun leven te besteden aan het ongerust zijn over wat de toekomst kan brengen en te klagen over het heden en over alles wat ze niet hebben.

Bedenk je eens het volgende: Als je geen controle hebt over een situatie (die zelfs mogelijk nooit zal plaatsvinden), waarom dan piekeren? Je kan er toch niks aan veranderen. En als je er wel controle over hebt, dan is er ook geen reden om te piekeren. De meesten van ons weten weinig over de kracht van ons brein en de kracht van onze gedachten. We laten ons meevoeren naar waar ons verstand ons brengt en hebben geen controle over onze gedachten. Nochtans creëren we met onze gedachten onze wereld.


De uitspraak van de Boeddha “Je wordt wat je denkt” slaat niet op het feit dat je plots miljonair wordt, enkel en alleen omdat je eraaan gedacht hebt. Het gaat wel over het feit dat we onze gedachten kunnen controleren. We kunnen zelf beslissen over hoe we op een gebeurtenis denken, hoe we erop reageren. Hoe onze mindset is.

En hoe we op die manier positieve energie uitzenden, en terugkrijgen. Over hoe we zo mensen ontmoeten die ons zullen helpen om onze doelen te bereiken en mooie dingen zullen beleven. Waaraan je denkt, neemt toe. Zoals Henry Ford ooit zei: “Of je nu denkt dat je het kan, of dat je het niet kan. Je hebt altijd gelijk.”

Als je je ervaringen, je leven wil veranderen, dien je meer aandacht te besteden aan je gedachten. Zij geven vorm aan je leven. Misschien kan het helpen om pen en papier te nemen en te noteren wat het is dat je wil voor jezelf. Wat is het dat je nodig hebt? Wat zal je gelukkig maken? Verschuif je aandacht van de dingen die je ongelukkig maken naar de dingen die je rust en blijdschap geven. Beslis om eindelijk te leven zoals jij dat wil. Waak erover dat je je focus en energie dag in, dag uit richt op wat je voor jezelf wil en op wat je gelukkig maakt.

Voor wie hier weigerachtig tegenover staat: Je hebt niks te verliezen. Je hebt het tot nu op je eigen manier gedaan en het heeft je ook niet opgeleverd wat je wou. Dus waarom niet eens iets nieuws proberen?
 
  Stephanie Hauben     29-03-2018 11:55     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.